• reniel is in 2 dagen jarig (34)
 • sicknezz is in 6 dagen jarig (39)
You are here: Start Artikelen Game Artikelen World Of Tanks review

World Of Tanks

Review van deze geweldige "casual" tank MMORPG.

wot3

Ik kan me niet heugen welke andere "freemium" games me echt heeft kunnen boeien. Ze zijn meestal tijdrovend en worden echt repetitief na een tijdje. Of ze zijn leuk voor een tijdje, maar bieden gewoon niet veel  op het vlak van duurzame gameplay. World of Tanks is een UITZONDERING

Dit is absoluut een briljante tank / oorlog spel. Het overrompelde me een paar weken geleden, en ik heb het veel gespeeld sinds die tijd. Het is een eenvoudig genoeg concept - een PvP WWII tank oorlog spel dat teams van 15 spelers tegen elkaar zet in een aantal prachtig ontworpen, (Europees-thema) slagvelden.  - Niet spannend maar het is ongelooflijk goed uitgevoerd -

Informatie:


De game bevat een rooster van zo'n 150 historisch accurate tanks van drie landen - Rusland, Duitsland en de VS (Britse en Franse tanks zullen worden toegevoegd in een toekomstige update). Spelers beginnen met drie basis, lichtgewicht tanks, een van elke natie, die kunnen worden gekozen in de strijd, De game start onmiddellijk, simpelweg door het "joinen" van de slagveld wachtrij. Zodra je "joined" wordt je automatisch toegevoegd aan een team door matchmaking van systeem (dit werkt niet altijd nara behoren en kun je dus in High level partijtjes terecht komen met je n00b tank), de actie begint - meestal binnen een minuut. Battle doelstellingen zijn simpel - ofwel vernietig alle vijandige tanks, of neem de vijandelijek vlag in (meestal is deze vlag aan de andere kant van de map). Door het bezetten en het houden van de directe omgeving van de vlag gaat deze langzaam naar beneden en verover je het gebied.

worldoftanks 2011-07-29 23-41-32-22


Succes in strijd levert je credits en experience points op die worden gebruikt om "onderzoek" en nieuwe prestatieverhogende onderdelen voor je tanks te kopen. - zoals tracks, turrets, kanon, radio's en motoren - . Naar verloop van tijd kun je zelfs nieuwere, betere voertuigen vergaren (oftewel door geld of door xp). Je kunt het proces van xp en in-game geld vergaren versnellen door een Premium Account te nemen voor x dagen (of maanden). Dit kost gold wat je voor echt geld kunt kopen. Dit is hoe de Russische ontwikkelaar Wargaming.net zijn geld verdiend. - door het kopen van in-game goud met real-life geld.

worldoftanks 2011-07-30 00-15-52-20

 

Er zijn in principe tien niveaus van tanks, die zijn onderverdeeld in vijf basistypen - Licht, Medium en Heavy tanks, Tank Destroyers en SPGs (artillerie) - die elk zijn eigen sterke en zwakke punten heeft. Lichte tanks bewegen snel, waardoor ze goed zijn voor scouting en het vinden van de vijand. Echter, hun lichte "armor" en in het algemeen klein kaliber kanon maakt hen niet bijzonder effectief in een vuurgevecht. Zware tanks zijn traag, maar goede "damage" doeners en ze kunnen tegen een stootje. SPGs - zijn gemotoriseerde kanonnen - oftewel artillerie. Over het algemeen licht gepantserde, maar hebben enorme vuurkracht, meestal worden deze machines het best gebruikt ver achter het front, waar ze kunnen "snipen" op de vijand. Tank Destroyers zijn dodelijk moordmachines, maar kunnen worden verdreven door meer wendbare tanks. Medium tanks zijn redelijk snel, met fatsoenlijke vuurkracht en een goede all-round wendbaarheid, waardoor ze ideale ondersteuning bieden voor voertuigen in bijna elke situatie die je maar kunt bedenken.

worldoftanks 2011-08-25 20-39-21-07

Alle tanks worden bestuurd met behulp van een third person view, maar bij het "inzoomen" (schieten) wordt een first-person perspectief wordt gebruikt, met uitzondering van de SPGs, die een "overhead" view gebruiken, omdat ze beschietingen van lange afstand doen. WoT matchmaking systeem zorgt ervoor dat gevechten redelijkerwijs op elkaar afgestemd zijn. Het maakt niet uit wat de nationaliteit is van de tank, - alleen de klasse. Dus als je een beginner bent, zul je merken dat je veldslagen met dezelfde superlichte tanks en met dunne bepantsering hebt (net als iedereen). Maar als je verder "leveled" kom je op een hoger niveau en dus zwaardere tegenstanders. In je Depot verzamel je in principe tanks voor elke manier van vechten die je dan vantevoren uitkiest.

worldoftanks 2011-09-01 21-00-31-88


Er is enige variatie, bijvoorbeeld als je een mid-tier tank commandant in een strijd zet zou je kunnen worden gerangschikt als een van de sterkere leden van je team in een over het algemeen lager-tiered wedstrijd, terwijl in de volgende gevecht je misschien als zwakste zou kunnen worden gerangschikt in je team. Uiteindelijk, maakt niet uit hoe je gerangschikt wordt, je zult zien dat je team is afgestemd op die van de vijand - het systeem zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wat je rijdt. Ik denk dat de variantie uitstekend verzorgd is. Dit omdat het ervoor zorgt dat je vaak anders moet vechten. Dit is een van de echte schoonheden van World of Tanks aanpak - je weet nooit precies hoe je het volgende gevecht gaat spelen. WoT is in weze een PvP actie shooter, het vereist toch een specifieke aanpak en "nadenken". Het is meer een doordachte game dan de meeste, agressiever vechtgames. World of Tanks bevat alle gameplay om het gevoel van realistische tank gevechten te creeren. Je moet echt nadenken over wat je doet en je bewust zijn van je positie op de map, en wat je teamgenoten doen. In het algemeen, agressief, solo-georiŽnteerde "gamers" zullen snel in een rokende krater veranderen. Speel in op de sterke punten van je voertuig, ben geduldig, beweeg als een team, maak omtrekkende bewegingen en gebruik de zwakheden van je tegenstander.

Oordeel:

Ik vindt het een brilliante game om "casual" te doen en zeker de optie om met 2 of 3 personen samen te spelen is leuk. Het is zeker een spel zonder stress waar je lekker tijd hebt om te gamen, biertje te drinken en te wouwehoeren.

Zeker een aanrader om te downloaden, zeker omdat deze gartis te spelen is!

 


Bespreek dit artikel
U moet inloggen of registreren om deel te nemen aan deze bespreking.
           | 
.: Shoutbox voor je dagelijkse portie klets ::.
Laatste Shout is van:
11 maanden, 1 week geleden
 • summetje : heel rustig Open-mouthed smiley
 • triggs : wat is het rustig hiero
 • Anna : ts down?
 • Klaasvaag : TS weer up
 • Klaasvaag : TS Sevrer heeft updates dus komt terug in 10 min.
 • Peer : Sry het heeft ff geduurd maar ts is weer in de luch
 • triggs : Voor de Minecrafters, we zijn net een nieuwe wereld gestart (Vanilla + een paar handige plugins). Stuur maar een PM om gewhitelist te worden.
 • Peer : Dinsdag middag 22/07 gaat TS tijdelijk uit de lucht ivm een nieuwe glas aansluiting en meer snelheid dus Smiley\
 • Heiligeboon : Nog mensen die morgen Wildstar gaan spelen? ^^
 • Heiligeboon : Hey hey!
 • Klaasvaag : Idd Ray, ziet er wel interessant uit moet ik zeggen
 • Yvilthi : project titan of zo ?
 • Yvilthi : Blizzard --> Activision --> Bungie --> 500 miljoen --> Space shooter
 • Yvilthi : zet me aan het denken...
 • Yvilthi : «link»

Alleen een geregistreerde gebruiker kan een bericht plaatsen

TeamSpeak 3 Server